Сватбен фотограф

Bulgaria

Добрият сватбен фотограф използва едновременно хромова и дигитална техника за максимален ефект.

В момента в София съществуват много фирми, към които можете да се отправите за професионален сватбен фотограф, който да заснеме вашата сватба или друго радостно събитие. Съвременните любители на фотографията работят изключително с дигитална техника, но един добър специалист фотограф знае преимуществото на хромовите ленти пред дигиталните фотоапарати. Хромовите ленти имат много по-голяма наситеност и плътност на цветовете и правят снимките да изглеждат фантастично. Това разбира се е за определени моменти от заснемането, които самия специалист определя. По такъв начин се създават шедьоври, които завинаги ще напомнят за щастливото събитие и майсторското умение на фотографа специалист.

Напоследък се засилва тенденцията на изнесен ритуал. Вместо в ритуална зала длъжностното лице бракосъчетава младоженците на открито сред природата. Снимайки сред природата, хромовата лента има силни преимущества пред дигиталната. Тя създава наситеност и яркост на цветовете при заснемане на водни повърхности, облаци и цветя.

Добрия фотограф знае, че при нощните и при светкавични снимки по-добри са дигиталните фотоапарати. Оптималният вариант е да се комбинират и едното и другото. Нощните снимки при хромовите ленти изглеждат невзрачни, а със светкавица хората изглеждат неестествено. Когато се снима с хромова лента хорото през фолклорната програма, фигурите изглеждат като разтегнати и размазани. При тези случаи дигиталните са незаменими.

По принцип специалистът носи със себе си повече от една камера. Това е наложително, защото всеки апарат е определен за по-тесни цели. Няма фотоапарат, който да прави всичко. Фотографът има и набор от спомагателни приспособления като филтри за цветове, сенници и други такива. Те понякога са наложителни за перфектните снимки. Освен това фотографите имат и по няколко фотообектива, като всеки един се използва при определени обстоятелства.

Ритуалът по заснемането ангажира вниманието на хората и става едно весело и приятно изживяване за всички. Там се извършват запознанства, сприятелявания и създаване на контакти.

Източник: Магазин за компютърни и аксесоари callista.bg

Rate article