Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

От къде да поръчаме редуктори ?

Червячният редуктор, познат още като ччервячната скоростна кутия е устройство, което променя ъгловата скорост и въртящия момент с помощта на...



Червячният редуктор, познат още като ччервячната скоростна кутия е устройство, което променя ъгловата скорост и въртящия момент с помощта на червячна предавка, осите на валовете се пресичат в пространството. Този тип предаване е получил това име, защото винтът, залегнал в основата му, прилича на червей. Изобретението на тези механизми се приписва на Архимед.

Комбинацията от този тип скоростна кутия и електродвигател в един корпус се нарича червячен мотор.

Червячният механизъм се състои от зъбно колело и специално оформен винт. Този тип предаване може да се изпълнява в различни дизайни, може да бъде и едно- и двустепенен. В различни версии винтът може да бъде разположен както хоризонтално, така и вертикално, както и под или над зъбното колело. В допълнение, валът може да се върти в двете посоки.


Такъв голям брой вариации е причина за разнообразието от технически характеристики на този тип мотор -редуктор. Те се използват на механизми с непрекъсната или периодична работа. Популярността на червячните мотори се дължи на факта, че задвижването е много непретенциозно и удобно, както и на голям брой предавателни отношения - от 5 до 100. По време на работа агрегатите имат ниско ниво на вибрации и в резултат на това , намален шум.


Червячната предавка има още едно предимство - способността за самоспиране, ако подаването на въртящ момент към вала спре. Следователно, ако товар се повиши и двигателят спре да работи по някаква причина, скоростната кутия ще спре в един момент и товарът няма да падне. Освен това такъв механизъм може да върти вала в двете посоки без предпочитание, което е особено важно, когато се използва в строителни, конвейерни, повдигащи и други системи.

Сред червячните мотори серията VF и W от Bonfiglioli са се доказали добре. Те са най -популярните в индустрията по целия свят. Те се използват успешно, защото съчетават високо качество и разумна цена.Абсолютна гъвкавост се постига чрез широк спектър от опции за монтаж, конфигурации на валове и фланци. Предлагат се едностепенни, двустепенни и цилиндрични червячни двигатели за създаване на гъвкави задвижващи системи.

От къде можете да поръчате червячни редуктори?

В онлайн магазина на ЙОВ България можете да откриете огромна гама от компоненти и резервни части за машини и техника,  в това число трактори, центрофуги, месомелачки и други. 


В каталогът на редуктори присъстват представители, известни в цял свят със своята издържливост, качество, функционалност .

Ако търсите електромотори и редуктори с различни мощности и предавателни числа включва: различни видове червячни редуктори планетарни редуктори едностъпални редуктори планетарни предавки както и компоненти и резервни части за тях като зъбни колела, адаптери, о-пръстени, пиньони, разширителни съдове и други, то тогава сте на правилното място.

No comments