Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Премахване на стреса чрез медитация

Медитацията един работещ  метод за премахване на стреса! Медитацията е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да намалите ...



Медитацията един работещ  метод за премахване на стреса!

Медитацията е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да намалите стреса. Вие се научавате как да се съсредоточите върху настоящия момент, да спрете да мислите за миналото или бъдещето и се концентрират върху "сега". Както и физическа и психическа почивка, медитация също намалява стреса на организма, който е свързан с лекарствата, забавя сърдечния ритъм и дишането, както и повишава ефективността на поглъщането на кислород.

 

Какво да направите, за да се увеличи концентрацията

Когато медитирате ви трябва да се научите да концентрирате ума си върху едно конкретно нещо, дали това е дишането ви или част от тялото ви. Това, да се съсредоточите върху нещо увеличава силата на концентрацията, и се смята, че медитацията е като тренировка за мозъка. Изследване на списанието Neuroscience, показва, че три месеца на интензивно обучение по медитация е довело до значителни подобрения при хората участвали в проучването.

 

Подобряване на съня

Според проучвания от цял свят, медитацията е мощен инструмент, който помага за безсънието. Ако имате зает ума или се чувствате стресирани, съня ви може да не е възстановителен процес за вашият организъм. Чрез практикуването на медитация вие ще изпитате по-ползотворен сън. И за разлика от приспивателните медикаменти,медитацията е напълно естествен и свободен лек.


Управление на болка

Медитацията редовно се използва като инструмент за управление на хронична болка. Медитацията с пълната заетост на ума развива възможността да не се отбелязва момента на болка. Проучванията показват, че в дългосрочен план на практика на медитация с пълната заетост на мозъка, той може така да се промени, че да има по-ниска чувствителност към болка. Д-р Фадел Зейдан от Wake Forest Baptist Медицински център наскоро каза: "Медитацията произвежда реални ефекти в мозъка и може да осигури ефективен начин за хората, за значително намаляване на болката без лекарства".

 

Изпълнение

Медитацията ви окуражава да се вгледате в себе си, а не да търсите помощ или мнение от други хора, това което е около вас и самите постижения от медитацията ще ви правят щастливи. Ако страдате от постоянно чувство, че нещо ви има или ви липсва или сте депресирани, вие се нуждаете от той промяна, но на вашето възприятие. Медитацията може да ви научи да погледнете вътре в себе си, и да спрете да разчитате на други хора. Това чувство на вътрешен мир е една от основните причини хората да се радват на редовна медитация.

Опитайте и се уверете сами за всичко написано до тук за този метод на лечение на стреса, а и не само.


No comments