Как да изберем бебешки пантофки

Детски подарък

bebeshki_pantofkiЗнаете ли, че един популярен американски писател, е казал така: „Бебето е мнението на бог, че светът трябва да продължи“. А именно родителите са онези, които са призвани да направляват първите стъпки на това продължение. И тъкмо от тях зависи дали то ще завърши с хепи един.

Първите стъпки на бебчо са важни и в метафоричен, и в неметафоричен смисъл. С тази статия искаме да дадем някои насоки по втория план на младите родители, които вече са разбрали своята мисия, но все още не са наясно как точно да я изпълнят. Защото всеки очаква с истинско нетърпение първите крачки на малкия човек. И точно те са първото важно събитие в живота на детето, с което то започва да проявява интерес към света и да го опознава.

Когато избираме дрешки за своето малко съкровище, най-трудната част определено са първите обувки. По принцип широко разпространено е мнението, че е най-полезно за бебчето да бъде босо преди да започне да се учи да ходи. А мама и тати разглеждат витрините на детските магазинчета с онези миниатюрни обувчици тип пантофки и си мислят, че щом ги има, значи не може да са чак пък толкова вредни.

И са напълно прави. Основната функция на обувките е да предпазват малките крачета от студ и вятър. По този начин бебешките пантофки играят ролята не само на естествен завършек на цялостната визия на мъника, но и предотвратяват възможността то да настине.

А щом се решите да купите на бебчо първите му пантофки, трябва да знаете някои основни изисквания, с които да се съобразите:

– изберете обувки от плат, който е изключително мек и еластичен, за да може да не притиска крачетата и те да се движат свободно. Така комфортът и удобството на съкровището ви ще са гарантирани през цялото време;

– определянето на правилния размер става по следния начин – ако можете да пъхнете целия си показалец зад петичката на бебето, значи номерът е точният. Запомнете, че в никакъв случай не трябва да купувате няколко размера по-големи обувки с цел да се носят по-дълго време, защото това може да доведе до деформиране на все още развиващото се краче;

– не избирайте обувки, които са стегнати около глезена – те са създадени за вече развити крачета на дете, което ходи стабилно, и могат да доведат до неприятни и дори фатални деформации;

– спирайте се на бебешки пантофки с тънка и гъвкава подметка, така че ако съкровището ви реши да прави първи стъпки, то опитът му да не бъде затруднен. Пък и по този начин те няма да му бъдат в тежест и то ще бъде свободно да прави всякакви движения;

– избирайте материи, които са „дишащи“ и антиалергенни. Бебешката кожа е изключително чувствителна и дори и най-дребните бактерии могат да причинят неприятни зачервявания и алергии. Затова преди да купувате каквито и да било обувчици се уверете, че материалите, от които са изработени, са безопасни.

При покупката на бебешки пантофки е важно да се доверите на проверени и сигурни производители, защото компромис с качеството е немислим. Затова ви препоръчваме да разгледате моделите от каталога на онлайн магазин за детски продукти „Пумпал“.В него ще откриете разнообразни и оригинални продукти, които освен всичко друго следват и най-актуалните модни тенденции. Имате възможност за голям избор от всички модели бебешки пантофки – от такива с всякакви симпатични дребни детайли, фигурки и картинки, до изчистени и елегантни обувки за по-специални поводи. Защото може и да не можем да подготвим бъдещето за децата си, но поне можем да подготвим добре децата си за бъдещето. Направете го още от самото начало по най-добрия начин!

 

 

 

Rate article
Add a comment