Мода и стил при спалното бельо

За влюбени

Всичко се променя с течение на времето, като това можем да кажем и за модата, било по отношение на дрехи и аксесоари или просто спално бельо. Стилни и комфортни са новите спални модели. Функционални, практични, модерни и удобни са новите модели предлагани на пазара.

Различни орнаменти украсяват чаршафите. Нови са и технологиите в производството. Изцяло естествени материали, багрила от естествени елементи, неотделящи вредни вещества са препоръчителни и не толкова скъпи , като цените не надвишават с 25-30% тези на синтетичните си заместители. Така че, е важно при избора на добър набор от спално бельо да се спрем на естествения текстил като коприна и памук например. Популярен е и памучният сатен, също често използван при изработка на спално бельо.

Връх при спалното бельото този сезон достигнаха чаршафите изработени от бамбукови влакна. Не само естествена,материята изработена от бамбук регулира топлината и влагата, което осигурява комфортен сън. Устойчиви на износване, съвременното спално бельо от бамбукови влакна , дава възможност да му се насладите по-дълго време.

Особено внимание следва да се обърне и на коприната, класика в жанра. Бельото от коприна придава не просто невероятен стил на пространство, но и внася романтика в спалня.

Устойчив на пране в перална машина е полисатенът. Спалното бельо изработено от този материал има мекотата на памучните чаршафи. Полисатенът е синтетична материя с гладка копринена повърхност. Водоустойчива е структурата му. Гладка с характерен блясък е повърхността му, като позволява да се ползва по-дълго време без да се износва. Ярки и ефектни са щампите върху полисатена.

Необходимо е да се кажат няколко думи за модерната цветова палитра по отношение спалното бельо. Модата в много случаи е комбинация от два или повече цвята. Най-подходящи и популярни в спалнята са комбинациите в светли пастелни тонове , бледо синьо и розово, бяло и шам-фъстък , символизиращи чистота и спокойствие. 3Д ефектът, постиган чрез печат върху плата, също нашумя. Чрез този метод на изработка изображението става много по-точно и реалистично. Трудно може да се устои на тази красота.

Снимка Vista02.com

Rate article
Add a comment