Свети Валентин или просто Денят на влюбените

Bulgaria

Всяка година така силно обичаният и повсеместно почитан празник на влюбените ни запраща на едно езическо приключение, всред магията на което изгубилите ума и дума си нашепват две познати и красиви думи: „oбичам те”.

Макар и несъмнено изключително разкошен с тематиката си, Денят на влюбените в действителност е езически празник, почитан от Англиканската и Римокатолическата църква.

А обърнем ли другата страна на палачинката, осъзнаваме, че на същата дата традиционно отбелязваме българския празник „Трифон Зарезан”, особено тачен от всички „зарезани” сред нас.

Шегата настрана, настъпи ли 14-и февруари, градските улици сякаш разцъфтяват от очарование, обич и щастие, изписани по лицата на минувачите.

Всеки втори носи в обятията си прекрасни изненади за любимия или любимата – или пък любимите, ограничения в любовта няма – като букети, бонбониери, подаръчни кутии, балони с формата на сърце, вино и много, много шоколади.

И как да не му стане на човек хубаво и топло на душата – нищо, че цените скачат двойно или тройно на този иначе вълшебен ден за полуделите от любов и щастие.

За празнуващите: интересни идеи за подаръци

И все пак, ако и Вашата везна клони повече към вдигане на лудо тържество по случай 14-ти февруари, почерпете идеи от нас, за да изнендвате винаги с оригиналност, креативност, а и доза практичност.

Защото, съгласете се – масово хората предпочитат да получават такива изненади, които биха могли да влязат в някаква употреба, било то днес, утре, след месец или два.

Ето защо, за да сте сигурни, че ще изпълните тази задача съвсем успешно, спомнете си за хобитата или интересите на любимия човек  – звучи доста добре като за начало, нали?

Материални изненади: бижута и аксесоари

В това число определено ще включим дрехите, аксесоарите към тях (тип чанти, шалове, шапки, ръкавици и прочее) както и специалните декоративни елементи към облеклото и ежедневната визия, които несъмнено ще направят добро впечатление на партньора Ви.

Става дума за часовниците и луксозните химикалки, кожени артикули (колани, портфейли) и прочее.

Каква прекрасна идея за мъжете, нали? Мъжката половина надали ще се разсърди, ако дамата на сърцето им ненадейно се сепне, че отдавна не са се глезили с нещо елегантно и луксозно.

Е? Време е за действие!

Нематериални изненади: подаръци от сърце

Към втората категория непременно ще причислим индивидуалните и лични подаръци, ръчно измайсторени с много доза любов и желание или изработени по поръчка.

Тук несъмнено говорим за картините, портретите, ръчно изработените шаблони, дъски, дори рисунки, сътворени специално за нечие важно присъствие в живота ни.

Ясно е, че подобна идея за подарък не е особено практична, но пък носи настроение, благ спомен и интимност поравно и на двете страни.

И все пак, изборът на подарък е във Ваши ръце. Единственият съвет, който ще си позволим да Ви дадем, е да поднесете изненадата си с любов, желание и внимание към половинката си!

 

 

Rate article