Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

7 неща, които пилеят времето ви

1. Бездействане Виждал съм много хора, които просто бездействат ей така. Стоят и си седят без да правят нищо, при случай, че имат ангажимент...


7 неща, които пилят времето ви, вместо да се съсредоточите и да правите бизнес, който ще ви донесе приходи

1. Бездействане

Виждал съм много хора, които просто бездействат ей така. Стоят и си седят без да правят нищо, при случай, че имат ангажименти или нещо, което да правят. Лично аз прекарвам всяка секунда от живота си в изучаване на нещо ново и интересно, като изключим забавленията и спането. Прост пример: вместо да чакаш автобуса или приятел правейки "нищо", през това
време можеш да направиш "нещо", като прочетеш книга или нещо друго, което е смислено/полезно за теб.

2. Гледане на филм

Не разбирам хората, които гледат подред 2-3 филма всеки ден. Случвало се е почти на всеки да гледа 2-3 филма подред, но примерно само веднъж в месеца или годината, знам ли. Да прекараш времето си гледайки един монитор или екран в продължение на часове, твърде безсмислено ми се струва.

3. Блеене напразно

Мисля, че тук всичко е ясно1

4. Спор или разговор с глупав/некомпетентен човек

Добре, сега да тръгна да разправям за онлайн бизнез на човек, който няма представя и от браузър... е няма как да стане просто. Не казвам, че това прави човек глупав, но да натяквате едно и също на някого, при условие, че той не ви разбира или няма интерес към дадената област, според мен се очертава в загуба на време. Същото важи и за спора.

5. Facebook, Twitter и други соц. мрежи

Отдавна минаха времената, в които всеки изпращаше съобщение до свой познат или приятел чрез и-мейл или скайп. Социалните мрежи, изместиха този скучен метод на комуникация и го направиха нещо по-забавно. Колкото забавно, толкова и вредно, поради факта, че веднъж логна ли се трудно човек излиза. Много щуротии, много нещо... Всеки от нас губи поне 1 час от ежедневието си в лайкване на снимки, статуси и други щуротии. Не сте длъжни да го признаете, но няма да ми е трудно да намеря доказателства :D Ако не вярвате, погледнете тези 10 Изненадващи статистики за социалните мрежи.

6. Чакане

Този фактор има малко връзка и с т.1 и т.3, но не и пряка. Зависи също така и от това, кого чакате, как и защо. Избих го на философия... Заемете се с нещо, както казваше един приятел - развивайте се! Лично аз мразя да чакам и то много!

7. Мързелуване

Мързела не убива, той мъчи!

Според вас, какво друго е загуба на време? Бих се зарадвал, ако споделите вашата гледна точка в коментарите.

No comments