Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Керамични плочки за стена и под в кухня и баня

Като едно от най-важните полезни свойства на керамичните плочки е тяхната висока практичност. Те се отличават с висока устойчивост на влага,...



Като едно от най-важните полезни свойства на керамичните плочки е тяхната висока практичност. Те се отличават с висока устойчивост на влага, екологична съвместимост, издръжливост и лекота на използването. В същото време не бива да се забравя големия им декоративен потенциал.

Когато решите стените и подовете на някоя от стаите в апартамента да бъдат покрити с керамични плочки, по-добре е да изберете първо обзавеждането и мебелите, а след това плочките.

Първо решете какви ще бъдат всички останали интериорни елементи - мебели, санитарен фаянс, водопроводни елементи и други, тъй като плочките служат като отличен основен фон в стаята, където останалата част от интериора е вече налице.

Керамичните плочки кухня и баня са един от най-старите довършителни материали на земята. В наши дни, керамичните плочки са сред най-популярните видове довършителни материали. Плочките са подходящи за стени и подове на модерни бани, кухни, коридори, спални, холове и дори външни тераси. Помещенията, в които интензивно се използва вода дори вече рядко се срещат без тях.

Първото споменаване на плочките става през III-ти век пр. Хр., където плочките се използват за украсяване на дворците и храмовете под формата на сложна мозайка. В древността те се смятат за признак на благородство и аристократизъм.

Международните модни тенденции в наши дни издигат в култ инсталирането на декоративна арт мозайка. Разбира се, мозайката, изработена от естествени материали, ще бъде доста скъпа, така че е по-добре да се даде предпочитание на по-алтернативните и модерни версии като такива от керамика или стъкло. Модерното използване на мозайка от такива материали носи радост на обикновените хора, като се инсталира на всякакви места – на стени, подове, областта около мивката, ваната или душа, первази, стенни пана, декоративни панели или цялостни решения.

Използването на мозайка в интериора на апартамента не само ще направи интересен декора, но и ще задоволи много практични цели, така че това е траен, стилен и хигиеничен избор.


No comments