Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

SEO Copywriting - SEO копирайтинг - как да създавате приятно за четене съдържание

SEO Copywriting - SEO копирайтинг - как да създавате приятно за четене съдържание # 1 Пишете уникално Е, писането на уникално и оригинално ...



SEO Copywriting - SEO копирайтинг - как да създавате приятно за четене съдържание


# 1 Пишете уникално

Е, писането на уникално и оригинално съдържание е важно, но все още много издатели, редактори на сайтове, блогове се изкушават да използват добре познатата комбинация копи/пейст.  Плагиатството не е довело никога до нищо добро, няма и да доведе!
Уникалното и оригинално съдържание е невъзможно без уникални идеи, колкото и банално да звучи. Идеите трябва да са нетривиални и да могат да ви накарат да се замислите върху прочетеното. Кой би искал за стотен път да препостигне статия по тема, която е четена и дъвкана преди година, например?

# 2 Фокус – върху потребителското намерение

2019 година е и  всички много добре знаем, че повторно оптимизираното съдържание е остаряло и не работи. Но това е сигурен начин потребителят да се съмнява в професионализма на създателя на това много съдържание. В същото време е малко вероятно нещо да развали опита на читателя дори повече от текста, преднамерено запълнен с ключови думи. Да, и Google едва ли  ще поощри това.
Ключовите думи играят ключова роля, но не забравяйте, че Goolge алгоритмите постоянно биват модифичирани и самата търсачка става все по-умна. Днес кралят на търсачките е много по-добре запознат с намеренията на потребителя и смисъла на заявките за търсене. За да разберете по-добре предпочитанията и желанията на потребителите, трябва да погледнете нещата за момент с техните очи и да си си и да си представите, че те влизат в лентата за търсене, когато търсят дадена информация.
В епоха, когато Google е обсебен от семантично търсене, е време да започнете да мислите за силата на LSI. В процеса на писане на текстове използвайте синоними и думи, които по значение могат да заменят основните ключови думи и фрази.

# 3 Различавайте се от тълпата в оригиналното заглавие

Доброто заглавие в много случаи  решава съдбата на съдържанието: дали потребителите ще го видят, или ще напуснат сайта, тъй като не са го сметнали за добро.  За да подобрите ефекта, можете да добавите ключови думи към заглавието – за да се харесате както на Google, така и на потребителите.
Много можем да пишем за заглавието, но това ще сторим в отделна статия, която ще можете да прочетете тук, в W-SEO.com. Последно важно нещо, което препоръчваме е, към заглавието да добавяте и подзаглавие, с което да започва статията.
И за финал, на точка 3, няма как да не кажем следното: Заглавието е половин статия! Трябва да говори много и не бива да се отклонявате от него!

# 4 Структурата на съдържанието

Съгласете се с нас, че има разлика, когато четете прав текст, и когато четете текст, подреден,  с абзаци, с открояване на най-важните и ключови моменти…
Разбира се, можете да пишете платна от текстове без абзаци, но все пак е по-добре да не правите това. Използвайте заглавия и разбийте текст на параграфи. Това е просто: днес малко хора четат нещо от началото до края.  За за не увеличите Bounce Rate – структурирайте добре съдържанието си.

# 5 Линкове

Добър линк профил не се изгражда от днес за утре, това е поетапен процес, но е важно да действате и в този аспект, за да е разпознаваем Вашият сайт, за да вдъхва доверие у читателите .
SEO съдържание


No comments