Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Десет важни правила, касаещи процесите по SEO оптимизация

Оптимизацията за търсачки (SEO)   - е жизненоважен компонент на всеки уебсайт. Като наборник или блогър, вие разбирате колко важна е SEO р...




Оптимизацията за търсачки (SEO)  - е жизненоважен компонент на всеки уебсайт. Като наборник или блогър, вие разбирате колко важна е SEO работата. Има десет лесни правила, които директно ще подобрят SEO оптимизацията на всички ваши уебсайтове.
Първо правило: фокусирайте се върху ключовите думи.
Изберете няколко ключови думи или фрази, които описват вашия сайт. Използвайте и думи, подобни на тях (синоними, сродни думи), когато е необходимо. Просто повтарянето им е безполезно, използвайте ги в изречения, заглавия, връзки.
Правило второ: съдържанието е най-важното.
Потребителите не търсят дизайн, а съдържание. Ако вашият сайт няма съдържание, от което хората се нуждаят, никой няма да ви гледа сайта.
Правило трето: чистият код е лесен за намиране
Изградете уебсайта си в текстов редактор и напишете чист, разбираем от човека html. Опитайте се да използвате описателни тагове, когато е възможно. Използвайте UL за списък, P за параграф, H-тагове за заглавия и подпозиции. Вашият сайт също може да бъде артистичен и готин, който използва CSS.
Четвърто правило: основната страница е най-важна
Началната страница е ключът към вашия сайт, открит от търсачките. Той трябва да обобщи информация от целия сайт и да даде на потребителя основателна причина да разгледа други страници на сайта.
Правило номер пет:  връзките са от значение
Търсачките обръщат голямо внимание на връзките на вашия сайт, както и на думите, използвани в тези връзки. Никога не използвайте фразите „щракнете тук“ или „научете повече“ за тези връзки. Текстът на линка трябва да посочва къде ще отиде потребителят, например „Как да напишете статия за 20 минути.“
Колкото по-подходящи са връзките, толкова по-търсени стават страниците. Не излизайте отвъд границите и не се отнасяйте към нещо без значение. Ако страницата ви е фокусирана върху уеб дизайн, връзката към страница с подобна тема ще увеличи вашия SEO, но линк към забавна картина с котка няма.
Правило шесто: заглавни тагове за победа
Всяка страница трябва да има заглавие, съдържащо името на вашия сайт и кратко описание на страницата. Общо около 60 знака, включително ключови думи. Не забравяйте, че името на страницата е това, което се появява в резултатите от търсенето и трябва да даде на потребителя ясна причина да кликне върху връзката.
Вашите навигационни връзки трябва да имат атрибути на заглавие, които съответстват на името на вашата страница. Това на пръв поглед малко нещо ще ви даде значително SEO подобрение.
Седмо правило: важност на alt тага
Всяко изображение на вашия сайт трябва да има alt маркер. Особено снимки, които имат отношение към страницата. Ако страницата ви се съсредоточи върху CSS функциите, като поставите екранна снимка на „примери на закръглени CSS ъгли“, значително ще подобрите видимостта на страницата си.
Осмо правило: Игнорирайте повечето мета тагове
Някога мета таговете бяха SEO тайна. Тези дни са безвъзвратно отминали. Единственият мета таг, който има значение в момента, е описателният маркер. Търсачките могат да го използват, за да напишат текст под вашата връзка в своите резултати. Уверете се, че тя описва страницата, така че потребител, който търси вашето съдържание, би искал да влезе в нея.
Правило девет: имате ли карта на сайта
Уверете се, че имате карта на сайта. Това е xml файл, който описва структурата на вашата страница. Създайте такъв и го дайте на Google.
Правило десет: развитие за хората
Търсачките са измислени, за да намерят това, от което се нуждаят хората. Това означава, че най-добрият начин да направите уебсайта си лесен за намиране е да го проектирате за хора. Вашата задача като разработчик е да разрешите проблем, а не да създадете произведение на изкуството, да докажете нещо на някого, да обслужвате егото си или да нарушите ограниченията. В този случай вашата задача е да предоставите на потребителите сайт, който е лесен за използване и който е изпълнен с това, което търсят. Ако можете да направите това, търсачките със сигурност ще ви намерят.
Източник: ВИСЕО 

No comments