Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Google алгоритми за анализ на качеството

От много години Гугъл се бори сериозно със спам-а. За целта, преди години пуснаха алгоритъм с наименованието “Google Pinguin”. След пусканет...


От много години Гугъл се бори сериозно със спам-а. За целта, преди години пуснаха алгоритъм с наименованието “Google Pinguin”. След пускането на новия алгоритъм се оказа, че търсачката е наказала голяма част от качествените сайтове в мрежата. На тяхно място са се появили много спам сайтове и такива, които масово използват “black hat” методи. Някой сигурно ще кажат, че това са глупости просто защото техните уеб сайтове не са били ударени от новия алгоритъм. Истината е, че в България пораженията са много малки за да се направи подобно заключение, но резултатите от Google.com и Google.co.uk са наистина трагични по някой ключови думи.

Например:
Търсим “teeth whitening” в резултатите от Google UK
От известно време следя тази нисша и знам кои бяха първите в търсачката. Трябва да ви кажа, че сега по-голямата част от тях изобщо ги няма. Някой от тези сайтове дори се обновяваха ежедневно със качествено съдържание. Имаха доста приятели във facebook страниците си а сега са сред последните резултати. На тяхно място можете да забележите два сайта, които не искам да линквам от тук понеже са със много ниско качество за да получат подобни връзки. Въпреки това едва ли ще ви е много трудно да ги различите. Това са два сайта със по 3 странички съдържание и повече от 4 хиляди връзки (според seomoz) и всички те са спам.

Интересното при тези два “уеб сайта” е, че спам връзките нямат котви (anchor text) а просто адреса на уеб сайта публикуван по безброй сайтове на китайски, арабски и не знам още какъв език. Уеб сайтовете, които имат качествено съдържание и връзки са наказани а те имат котви със текст и то доста повторения на една и съща ключова дума.

Опасно ли е използването на връзки със ключова дума за котва?

Мисля, че вече да. Прекаленото повторение на една и съща ключова дума ще привлече вниманието на пингвина. Вместо това ви препоръчвам да използвате вашето фирмено име, името на уеб сайта или целия адрес като връзка. Оставете Google да анализира текста ви и определи вашата позиция според него. Използването на котви със цел манипулиране на търсачката е вече доста опасно.

Източник: W-SEO.com



No comments