Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Полезни съвети при търсене на работа в кризата

Не се ограничавайте в търсене на работа само в една област на дейност. Ясно е, че някои области са ви по-познати и повече присърце от д...




Не се ограничавайте в търсене на работа само в една област на дейност.

Ясно е, че някои области са ви по-познати и повече присърце от други, но по време на настоящата криза, човек не бива да е твърде капризен. Обичайният начин на живот едва започва да се подобрява, а някои области от икономиката ще си останат „замръзнали“ до определен момент. Например масови събития.


Ето защо ви съветваме да не се ограничавате в конкретна област на дейност, особено ако тя преминава през трудни времена. Огледайте се и за предложения в някои подобни области, свързани пряко или косвено с тази, към която сте се прицелили.


Не забравяйте също, че можете да се преквалифицирате за известно време и след като ситуацията се стабилизира, да се върнете се към любимата си работа. Основното е да разберете в кои области вашите компетенции могат да бъдат полезни и да се съсредоточите върху тях.


Бъдете готови да се хванете на работа дори и на някое по-отдалечено място.


Ако във вашия регион няма почти никаква работа, това не е изненадващо. В този случай препоръчваме отново да разширите границите на вашето търсене и да разгледате по-отблизо възможностите за кариера в друг град или дори да преминете към работа от разстояние или така наречената дистанционна работа, ако уменията ви го позволяват.


Разбира се, форматът дистанционна работа не е подходящ за всички. Ако обаче сте готови да промените сферата си на дейност, работата от разстояние започва да се превръща в един много реалистичен вариант.


Друга опция е да се преместите в голям град, където има много повече възможности за кариера и израстване, отколкото в малките населени места. Колкото и странно да звучи, пандемичната криза може да се окаже добър импулс да промените живота си към по-добро, да станете по-продуктивни и да успеете в кариерното си израстване.

 

No comments