Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Полезни свойства и приложение на овесения малц

Най-популярната зърнена култура с най-полезни хранителни вещества е овесената каша. Можете да се уморите да изброявате списъка с продукти, к...



Най-популярната зърнена култура с най-полезни хранителни вещества е овесената каша. Можете да се уморите да изброявате списъка с продукти, които са направени от овес. Това е каша, наречена в обикновените хора овесена каша, както и различни сладкарски изделия от овесено брашно и дори желе, което се прави от зърната на това популярно растение. Каква е полезността на овесените ядки? Зърната на тази зърнена култура са обогатени с вещества като: • Витамини А, К, F, Н (биотин), Е, група В (В1, В2, В3, В6), които имат положителен ефект върху централната и периферната нервна система, подобряват функционирането на сърдечно-съдовата система ... Витамин К изпълнява важна функция за профилактика на остеопороза, подобрява съсирването на кръвта, участва в регулирането на бъбречната функция.

• Киселини: мол, оксалова, ерукова, лизин, триптофан.

• Гума, етерични масла, глутен. Последният е в състояние значително да намали количеството на лошия холестерол, подобрявайки функционирането на сърдечно-съдовата система.

• Микроелементи: желязо, цинк, калий, сяра, йод, магнезий, манган, флуор, никел, фосфор. Изброените елементи спомагат за повишаване на имунитета на организма, а също така спомагат за укрепването на костите. Малц от овесени ядки. Неговите свойства и употреба Преди всичко си струва да се разбере какво е малцът. Малцът е семенен продукт. Съответно овесеният малц се получава чрез накисване и покълване на овесени ядки.

Можете да приготвите такъв несъмнено здравословен продукт у дома в кухнята. За да направите това, на литър мляко или вода ще ви трябва цяла чаша овесени ядки, които се добавят към течността, доведена до кипене. Полученото мляко трябва да престои на слаб огън в продължение на няколко минути, след което трябва да се охлади и да се защити за един ден. Ако желаете, можете да добавите мед.

Този продукт се използва активно като регулатор на метаболитните процеси в миокарда и белодробната тъкан. Такова мляко перфектно подрежда чревната микрофлора, функционирането на жлъчния мехур, черния дроб; "Прочиства" тялото и помага за намаляване на наднорменото тегло; е най-отличното противотуберкулозно лекарство.

Витамин В6, съдържащ се в състава му, има положителен ефект върху работата на мозъка, а витамин В2, който също е компонент на овесените ядки, ще бъде от полза за кожата, косата, ноктите.

За диабетиците малцът помага за изчистване на нивата на захарта, като помага на панкреаса да работи по-добре. Струва си да се използва малц в случай на отравяне, язва, за да се балансира стойността на кръвното налягане и да се подобри сърдечно-съдовата система.

Млякото от зърната на това растение е незаменим помощник при нарушения на съня, задръствания на нервната система и физическа умора, психическо изтощение. Млякото забавя стареенето на тялото, помага за премахването на токсините, металните соли и вредния холестерол от тялото; млякото е отличен антиоксидант.

Например бирата се произвежда от овесен малц; използва се и като средство за подтискане на кашлицата (6 чаши на ден), при панкреатит, алергии към компоненти на кравето мляко. Можете също да направите овесени ядки на прах за измиване от овесено мляко, което ще помогне за подобряване на цвета и състоянието на кожата на лицето, маска или дори скраб за лице. Много хора използват малц по време на диетата си.

Източник: lesnirecepti.bg

No comments