Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Тайната на популярността на клубната музика

Клубната музика в съвременният живот е на най-висок връх на своята популярност. Тази тенденция започва още в Съединените щати и то отдавна. ...


Клубната музика в съвременният живот е на най-висок връх на своята популярност. Тази тенденция започва още в Съединените щати и то отдавна. Въпреки това, пълното признаване на този вид музика в нашата родна страна става едва през последните малко повече от 20 години, когато младите хора масово започнаха да посещават нощните клубове и то не веднага след 10 ноември 1989-та. Клубната музика комбинира няколко различни жанрове: транс, денс, хип-хоп и хаус и диско. Като в повечето заведения тя се редова или умело се миксира като обикновено миксовете са между денс и хаус и хаус и диско, но разбира се разнообразието не спира до тук. При този вид музика няма да чуете абсолютно никакъв ударни инструменти или басове освен имитирането им.


Разбира се има клубове с други видове музика, но в нощните клубове, които са в този стил друга музика просто не звучи, и няма смисъл да звучи. Основната цел на композиторите на този стил - е да се създадат танцувална музика, която кара хората да танцуват. Клубната музика покорява сърцата дори и на тези, които не знаят как да танцуват.


Този вид музика е заредена с огромна, луда енергия, и сякаш един вид хипнотизира и пленява още от първите минути на звука. Това е особено специфично за транс музиката. Важно е обаче такава музика да бъде направена качествено, защото само в този случай можем да разберем цялата и красота и богатство, нейните изключителни свойства и уникалност в сравнение с другите музикални жанрове. Вероятно сами при клубната музика човек може напълно да се освободи от задръжките, да не мисли за нищо дълго време и просто да танцува. Да забрави за всички комплекси и проблеми, и просто да се отдаде на магията танца до сутринта. Основното условие е да  носите удобни обувки, за да издържат краката ви на такова голямо натоварване.

Източник: prosound.bg




 

 

No comments