Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Да поговорим за градината и за това как да оптимизираме производителността

Важно е да започнем с това, че почвата в дадена градена е специфична и съдържа различни вещества, по състав.  С други думи, тя притежава зап...



Важно е да започнем с това, че почвата в дадена градена е специфична и съдържа различни вещества, по състав. 

С други думи, тя притежава запаси от изключително важните за растенията хранителни вещества. Някои растения се нуждаят повече от определени вещества и когато земята се използва за земеделие, много често посевите изискват повече от тези вещества, отколкото почвата може да им предостави. Този процес се нарича изтощаване на почвата и когато е на лице е необходимо да се използват торове, които да я обогатят, за да може да изхрани растенията. Друг ефективен начин за справяне с проблема е като всяка година се сменят посевите върху определена почва. Тъй като различните растения имат нужди от различни минерали и растителни вещества това ще доведе до приемлив баланс, който да гарантира добри добиви. Най-необходими за растенията са трите ключови елемента азот фосфор и калий.

Един от най-ефикасните начини те да се доставят бързо е чрез използването на течни торове. Те за разлика от твърдите торове се нанасят директно върху растенията и по този начин много по-бързо се разграждат и усвояват от тях.  Те спомагат за по-бързия растеж на растенията и по високите добиви. 

Подобни вещества могат да подновят  и външния вид на плодовете или зеленчуците върху които се прилагат и ги предпазват от някои болести. Ако искате и вашата градина да е здрава и плодородна доверете се на тези течни торове и няма да съжалявате.

No comments