Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да изберем душ кабина

Как да изберем душ кабина Душ кабината е специално устройство, необходимо за защита на пода и стените на банята от вода. Предварително сглоб...





Как да изберем душ кабина


Душ кабината е специално устройство, необходимо за защита на пода и стените на банята от вода. Предварително сглобените модели душ кабини обикновено включват защитен лист в комплекта. Ако апартаментът е оборудван с конвенционален стационарен душ, тогава този елемент трябва да бъде монтиран самостоятелно. Нека се опитаме да разберем какви са душ кабините и на какво трябва да обърнете внимание, когато ги купувате.

 

Материали и дизайни

Душ кабината е изработена от водоустойчиви материали за закрепване към стените на банята. Купувачите могат да избират свои собствени компоненти или се предлагат сглобяване от паравани и корита. Основната част от комплектите са самите странични паравани, които се превръщат в защита на помещението от нежелана влага и сапунени пръски. Квадратните и правоъгълните модели обикновено са оборудвани с 2 паравана: едната е статична, а другата се отваря и затваря според нуждите.

 

Някои от стъклата са с рамка, някои се продават без нея. Рамката е изработена от алуминий или пластмаса. Към него са прикрепени компонентите на защитните платна. За да се осигури здравината на цялата конструкция, рамката минава по периметъра на стъклата. Пластмасовите продукти са по-достъпни, но няма да се разчита на дългосрочна употреба. За производството на ъгли без рамки се използват материали, които не се нуждаят от допълнителна твърдост. Това се отнася за случаите, когато основната част е изработена от стъкло.

 

В зависимост от материала на защитния лист има още няколко разлики:

 

Завесите от удароустойчиво стъкло изглеждат стилно и не крият околното пространство. Единственото нещо е, че инсталацията изисква спазване на всички индикатори за размери. Несъответствие от няколко милиметра ще затрудни запечатването.

Параваните често са направени от полимери. Пластмасата и полистиролът са достъпни, но след известно време те престават да бъдат прозрачни, губят външния си вид. Те също са по-трудни за грижа от стъклените парапети. Ако не спазвате много правила, продуктът може да загуби първоначалната си форма. Монтажът без рамка ще се провали.

Завесите от закалено стъкло се показаха добре на практика. Материалът е устойчив на удар, със загуба на целостта не се образуват фрагменти. Грижата за такива продукти е проста, тъй като повърхността е фабрично обработена с отблъскващи мръсотия съединения.

Има редица различни модели според вида на повърхността. И така, стъклените душ кабини са матови или прозрачни, както и полирани, гофрирани, шарени, мозаечни.

 

Можете да предложите огради с различни форми. Собствениците ще закупят обла или плоска преграда по желание и финансови възможности. Но по отношение на качеството трябва да обърнете внимание на избора на дебелина на материала и вида на обков на вратите. Задачата на мобилните части е да издържат на значително натоварване.

 

Височината на завесите се избира въз основа на височината на таваните, трябва да се остави малко разстояние между повърхностите за достъп на въздух. Значителната влажност е в основата на появата на мухъл. Стените, вътрешната повърхност на завесите са постоянно под конденз, ако има поне малко разстояние между кабината и тавана. Твърде ниските огради не предотвратяват пръскането на вода. Ситуацията ще се влоши, ако е монтиран горен душ.

 

Опции за инсталиране

За да се осигури комфорт и естетика на банята, се предлагат огромен брой паравани с най-разнообразен дизайн. Включително панелите за затворена душ кабина може да се различават по метода на монтаж - в ъгъл или в ниша.

 

Поставяне в ниша: в душовото пространство се монтира врата между три стени. Трябва да изберете опцията за отваряне въз основа на предпочитанията на собствениците, пространствените нюанси на банята. Фиксираният панел няма да работи.

Разположение в ъгъла: душ пространството е разположено между две стени. Скрит от въртящ се или фиксиран страничен панел, както и два мобилни паравана. За да се запази пространството на банята, се монтират завеси от заоблен тип или под формата на ¼ кръг.

Отвореният душ ще внесе нотка на естетика в стаята. Секционна душ кабина с нормален достъп побира стиловите ограничения. Фиксираните завеси са подходящи за открит душ, вариант е и за италиански душ.

 

В отворена душ кабина е възможно да се монтира въртящ се панел, фиксиран към страничния профил на неподвижната част, за да се предотврати пръскане. Благодарение на въртящия се огледален панел с огледална повърхност можете да наблюдавате какво се случва извън границите на душа.

 

Монтирането на душ кабина в ъгъла дава възможност за използване както на мобилни, така и на фиксирани модели. Фиксираните завеси ви позволяват да създадете отворено пространство. Снабдени със защитен екран, фиксиран под ъгъл към друга стена, те разделят душ пространството на зони. Статичните завеси със страничен панел съдържат пръски. Оградата може да се превърне в огледало, като са извън кабината, да се използва, без да напускат банята.

 

Частично изработен от матирано стъкло, парапетът ще осигури аура на интимност дори при открит душ.

 

Опции за врати

Входът към основата на оградата може да бъде шарнир, плъзгащ се или комбиниран:

 

Предимството на плъзгащата се врата е липсата на вода, преминаваща извън границите на душа, възможността за херметично затлачване на кабината. Той е подходящ избор за правоъгълни помещения: вратата без необходимост да се отваря навън не заема място. Плъзгащите се врати, които могат да се свалят, улесняват почистването.

Вратата с панти е опция за стаи с голяма площ. Също така е чудесно решение при преминаване от вана към душ. Две врати на панти осигуряват бърз достъп до душа. Сгъваемата врата се движи навътре. Това е полезно в ситуации, когато пространството зад душ зоната е ограничено.

Вратата със система за люлеене е комбинация от положителните аспекти на използването на плъзгащи се и шарнирни врати. Благодарение на симбиозата е възможно да отваряте и затваряте кабината с едно движение. При ограничена площ на помещението е за предпочитане да изберете плъзгащи се, сгъваеми или люлеещи се врати. Тези модели позволяват да се спести място извън зоната за душ.

Допълнителни елементи

Струва си да се обърне внимание на устройствата, поставени в зоната на приемане на водни процедури. Те са полезни за тези, които вземат душ:

 

аксесоарите за баня се поставят на рафта, с негова помощ ще бъде възможно да се оборудва по-удобно зоната за душ; хора с ограничена подвижност се държат за парапета, използването му премахва натоварването от гръбначния стълб, предотвратява подхлъзване; благодарение на наличието на седалка под душа, можете да се миете в седнало положение.

Душът облекчава стреса вечер и ви позволява бързо да се събудите сутрин. Задължителният сутрешен ритуал е приятен за провеждане в подходяща среда. Душ кабината ще се превърне в ограничено или неограничено пространство, в зависимост от инсталирането на паравани. Какво да избера? Комбинирайки нашите съвети и вашите собствени предпочитания заедно, можете да създадете комфорт и уют в банята.


Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

No comments