Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да забавляваме децата у дома

Малките деца и по-малките ученици обикновено са много активни и любопитни. Ето защо, когато си стоят вкъщи и нямат възможност да изразходват...

Малките деца и по-малките ученици обикновено са много активни и любопитни. Ето защо, когато си стоят вкъщи и нямат възможност да изразходват енергията си на улицата в компанията на своите връстници, родителите трябва да намерят начини да насочат силите и интереса на децата в продуктивна посока. Събрахме няколко забавни дейности, за да забавляваме децата у дома. Обикновено тези опции могат да бъдат разделени на независими и такива, при които е необходима подкрепа от възрастни.

Рисуване.

 Могат да се използват моливи, флумастери, бои. Подгответе място за рисуване, можете да поставите специална покривка на масата и да облечете детето в детски дрехи, които нямате нищо против да изцапате. За деца, на които все още им е трудно да рисуват сами, предложете оцветяване. По-възрастните могат да се насладят на оцветяване на картинки по числа. Моделиране от пластилин или тесто. Можете да поканите детето си да формира героите от любимите си анимационни филми и книги или да използва специални формуляри, както в PLAY-DOH.

Строим къща за дете.

Можете да построите хижа от импровизирани материали: одеяла, мебели, възглавници. Или можете да поставите палатка за игра. Как иначе да забавлявате децата у дома? Разбира се, това са игри в кафене, болница, училище. Нека детето да се оборудва с импровизиран гише със стоки, касов апарат и пари. Лекарски кабинет с инструменти, халат и шапка. Училищен кабинет с учителско бюро, черна дъска и учебник.

 Някои деца са очаровани от бизнес борда. Това е много интересно устройство с различни предмети, където можете да усуквате, отваряте, обръщате детайлите. Всичко, което родителите обикновено не позволяват да прави с технологиите и което е толкова интересно за младите изследователи.

 Децата в предучилищна възраст и ученици ще обичат да събират пъзели пъзели. Изберете трудността, така че детето да не е скучно. Това е добър вариант да забавлявате детето у дома с тиха игра.

 Кинетичен пясък. Друг вариант да завладеете дете. Поставяме лампата в обърнат контейнер, изработен от прозрачна пластмаса, изсипваме пясък или суха рохкава глина отгоре - и можете да рисувате! Начертайте пътя върху голямо парче картон или маскираща лента на пода. Нека детето да подреди дървета, къщи и да играе коли или градове. Можете да дадете на детето си да слуша аудиокнига с истории и приказки. Те са особено полезни, ако нямате абсолютно никакво време да четете книга с бебе или не сте много добри в четенето на истории по роли. Опитайте се да не се намесвате много в процеса на самата игра. Можете да предложите идея, да започнете с дете и след това внимателно да го прехвърлите към самостоятелна работа. Обяснете, че ще се върнете след няколко минути. Направете почивка след известно време, вижте какво прави детето, предложете нова идея или насърчете ентусиазма му. Нека играя свободно. А когато сте свободни, обсъдете с детето си какво му е харесало, какво би искало да играе следващия път.

No comments