Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Етеричните масла като лек срещу стреса

  Етеричните масла са натурално средство, което спомага не само в козметичен и здравословен аспект, но и подобрява значително емоционалнот...

 


Етеричните масла са натурално средство, което спомага не само в козметичен и здравословен аспект, но и подобрява значително емоционалното състояние.

Стресът е основен вредител в ежедневието на хората, който причинява остър дискомфорт и рефлектира върху качеството на живот.

Маслата с  натурален произход доказано оказват благоприятно влияние върху психологическото здраве, като потискат стреса.

Ето как:

Успокояващо действие

Етеричните масла оказват изключително успокояващо действие върху тялото и ума. Те го постигат с помощта на билковия растителен състав, който е чисти и изцяло безвреден за човешкия организъм.

Маслата извличат най-полезните свойства на лечебните растения и ги предават чрез своите наситени аромати. Мирисът на етеричните масла доставя истинска наслада и хармония на сетивата, като потиска напрежението и тревожността.

За да усетите успокояващия ефект на маслата, то можете да ги втриете в китката или дланта си и да ги помирисвате периодично. Друг вариант е да поставите маслата в дифузер по избор, като така те се разтварят и разпространяват във въздуха.

Сред най-подходящите масла за отпускане на сетивата и мозъка са маслото от евкалипт, маслото от лавандула и тамянът. Те имат изключително приятни и въздействащи аромати, които спомагат за възстановяване на баланса и хармонията.

Осигуряване на пълноценна почивка и релакс

Един от основните причинители на стреса е липсата на пълноценна почивка, която се отразява в изтощение и умора. Маслата с натурален произход спомагат за осигуряването на релаксираща обстановка, която да подпомогне отпочиването и отпускането на цялото тяло.

Етеричните масла доставят необходимата почивка на тялото, като с ароматните си свойства проникнат през сетивата в тялото. Техните билкови лечебни сили въздействат на физическо и психологическо ниво, като доставят нужното уединение.

Маслата с природен състав спомагат за отмората и доставят безценно усещане за релаксация. Те оказват своето действие, като се втрият в ръката или се поставят в дифузери за разпръскване във въздуха.

Най-добрите релаксиращи етерични масла са розовото масло, лавандулата, тамянът, евкалиптът. Техните леки и красиви аромати доставят незаменимо хармонизиращо действие.

Подобряване на настроението

За да се потисне успешно стреса, то на негово място трябва да се настани нещо добро и положително. Това е и една от функциите на етеричните масла – да елиминира негативните мисли и на тяхно място да стимулира позитивното мислене.

Маслата с натурален произход доставят бодрост и придават зареждаща енергия. Те подбуждат сетивата и енергизират тялото, като същевременно задават оптимистична психологическа настройка.

Освен това, етеричните масла успешно насърчават мотивацията, като стимулират мисловните и физическите процеси в тялото. Те оказват влияние чрез наситените си билкови аромати, които взаимодействат със сетивата и рефлектират върху начина на мислене.

Подходящи масла за ободряване са маслото от мента и цитрусовите масла. Те имат изключително свежи и силни аромати, които оказват силно въздействие върху психиката.

Да обобщим дотук:

Стресът може да се окаже истински враг за човека – той демотивира, изтощава и води до непълноценен начин на живот.

За да се преборите с него, то най-надеждният и безвреден метод е използването на етерични масла с натурален билков състав.

Те лекуват умората и изтощението, възвръщат изгубените сили, придават енергия, насърчават мотивацията и спомагат на организма да си достави необходимата пълноценна почивка.

No comments