Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Най-подходящите обувки за ваканция

Дългоочакваната ви лятна ваканция наближава и вие се чудите какви обувки да сложите в багажа. Ако сте се запътили към морето, то трябва да с...




Дългоочакваната ви лятна ваканция наближава и вие се чудите какви обувки да сложите в багажа. Ако сте се запътили към морето, то трябва да се съобразите на каква крайбрежна зона отивате. Тя е покрита с мек пясък или по-скоро е камениста? Ако е второто, трябва да изберете обувки с по-твърди подметки.

Разбира се първите видове обувки, за които се сещаме, са джапанките или обикновените гумени чехли. С тях ще стигате до плажа, а там ще се чувствате най-комфортно. Важното при тях е да избирате такива, на които горната част е кръгла и създаващ удобство. Тук присъства и рискът при неподходящ чифт да получите протъркване на кожата между пръстите, което от своя страна е много неприятно и ще доведе до постоянно носене на лепенки.

Не забравяйте, че джапанките са подходящи само за плажа, във всички останали случаи на дълго ходене, независимо от моделът или материала, от който са направени, те са неудобни. Това е така, тъй като нямат механизъм около глезена и това води до напрягане на крака при всяка крачка да задържи обувката. Постоянното напрежение, което се прилага върху мускулите на ходилата и пръстите, ще доведе до болки в кръста или гърба.

А, сега да поговорим за другите видове обувки. Ако и носите любимите чифтове и сте сигурни в тях, то може да ги носите и без чорапи. Но, ако те са нови, не рискувайте, могат да създадат рани, които да бъдат болезнено неприятни през цялото време. Разбира се, няма как да не споменем отворените стилни или пък по-спортни сандали, такива с висок или нисък ток, в зависимост от повода. Ако излизате вечер на вечеря или коктейл, то няма как да не сложите леко токче или платформа в интерес на вашето изящество.

Ако ще шофирате, се уверете, че имате поне един чифт кецове в колата, в случай на неудобство при други обувки.

Това са нашите съвети и препоръки за топлата ви ваканция. Нека най-удобните обувки ви отведат на най-интересните места.

No comments