Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Зелени летища

Снимка: BNA.bh Зелени летища Дзен градина, голф игрище и джунгла? Представете си дестинацията на вашите самолетни билети да предполага спира...

Снимка: BNA.bh


Зелени летища


Дзен градина, голф игрище и джунгла? Представете си дестинацията на вашите самолетни билети да предполага спиране на летище, които съдържат изброените атракции. Ако си мислите, че това е невъзможно, значи трябва да се поразходите или по-скоро да полетите до Дубай, Хонг Конг и Малайзия.

Международните летища на тези дестинации предлагат, не наведнъж разбира се, изброените интересни преживявания и наистина правят престоя на пасажерите, които минават през територията им, отпускащ и приятен.

Дзен градини на Международното летище в Дубай

Международното летище в Дубай и по-специално Терминал 3 на неговата територия е доказателство, че по време на пътуване можете да си почнете в спокойна обстановка и да се върнете към себе си, дори и едно толкова натоварено място, каквото е летището.

Освен внушителното разнообразие от места за пазаруване, международни ресторанти, кафенета, дори спа центрове, Терминал 3 на летището в Дубай разполага и с две Дзен градини. Пространствата са част от уникалния дизайн на това място и го превръщат в истински оазис, отделен от забързания ритъм на това толкова натоварено летище.

В тези Дзен градини, не особено големи по територия, но създаващи усещане за спокойствие и релакс, всеки от пасажерите може да се разположи удобно и да остане за известно време насаме със себе си и мислите си.

Голф игрище на Международно летище в Хонг Конг

Тревата определено е по-зелена на летището в Хонг Конг, където ви очаква прекрасно голф игрище с девет дупки. Тук всеки от пасажерите може да тренира удара си и да убие малко време в една приятна голф игра. Не се притеснявайте, ако не си носите стиковете, на територията на голф игрището са се погрижили за всички и можете да си наемете такива на място.

Голф игрището на Международно летище в Хонг Конг е разположено непосредствени преди Терминал 2.

Джунгла на Международното летище Куала Лумпур, Малайзия

И накрая, завършваме с нещо екзотично. Тук летищната джунгла не е от познатите ви - хиляди хора, блъскащи се куфари на колелца и отчаяни физиономии, чакащи полетите си. На Международното летище в Куала Лумпур джунглата е истинска - тя се намира в сграда съвсем близо до летището и представлява нещо като горски резерват. Разработена е в сътрудничество с Изследователския институт по горите на Малайзия и наистина си заслужава да се види.

No comments