Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Защо е необходима SEO оптимизация: случаят с онлайн магазин за мебели

  Вместо да побеждавате конкуренцията с контекстните реклами в Google, можете да го направите с цената на органична оферта. И ако сега ценат...

 


Вместо да побеждавате конкуренцията с контекстните реклами в Google, можете да го направите с цената на органична оферта. И ако сега цената на потенциален клиент е незадоволителна, трябва да действате. Павел Джунев от W-SEO подготви няколко съвета за оптимизиране на уебсайта и сподели казус от своята практика.

 

Органично SEO на онлайн магазин

Ефективната популяризация на уебсайт се основава на техническа оптимизация, съдържание и връзки. Преди да започнете, трябва да проверите скоростта на сайта, таговете, съдържанието, връзките, вътрешните търсения и ефективността на изпълнителите.

 

Потребителите на Opencart са по-лесни с техническа оптимизация, защото разработчиците на платформата следват препоръките на Google. Останалите трябва да го разберат сами.


Увеличете скоростта на зареждане на вашия онлайн магазин

На платформата Opencart защитата срещу „тежки“ изображения е добре обмислена. Но периодично трябва да проверявате страниците на онлайн магазина в PageSpeed ​​Insights, за да подобрите скоростта им. Проверете не само началната страница, но и каталога, продуктовите страници, блога и т.н.

 

Структурирайте своите маркери

Всички страници на сайта трябва да имат уникално заглавие, описание и h1. Също така попълнете KeyWords и намерете дубликати на сайта, като използвате Serpstat , Seoto.me , Netpeak Software или Screaming Frog . И прочетете за SEO шаблоните на портала за поддръжка на Opencart, за да сте сигурни, че всичко е попълнено правилно.

 

Работете със съдържание

Google обича постоянните актуализации на съдържанието, защото сайтът, който се актуализира, е сайт на живо. 

 

Направете описания на всички категории, включително неприоритетни. В продуктовата карта търсачките се нуждаят само от изображение, цена и правилно написани мета тагове. Но описанието е бонус за търсачката и важен източник на информация за даден продукт.

 

Пишете статии в блога с връзки. Това няма да ви даде огромно предимство, но тези малки бонуси ви помагат да надбягате конкуренцията. Ако нямате ясен план за съдържание за вашия блог, можете да потърсите вдъхновение, теми и улики в Плановите на ключови думи , Serpstat и Инструмент за ключови думи .

 

Ако планирате да създадете съдържание сами, проверете го за грешки, преди да публикувате .

 

Купувайте връзки разумно

Това е противоречива тема, защото закупуването на връзки може да ви отведе под филтъра, но имайте предвид, че почти всички продължават да го правят...

 

По-добре да купувате само вечни връзки от надеждни ресурси. Такива връзки органично се вписват в прес-съобщения, като с тях потенциалните купувачи посещават сайта и купуват стоки.

 

Връзките по форумите са по-евтини от връзките в новинарските сайтове. Съветваме ви да ги закупите, в зависимост от изпълнителя. Използвайте подобна мрежа , Check Trust или X-Tool, за да оцените сайтовете .

 

Не Ви съветваме да ползвате SiteWide връзки, ползвайте такива в статия, но добре написана такава... 

 

Броят на връзките зависи от конкурентите, но е по-добре новите сайтове да не изграждат повече от 15-20 връзки на месец. Сами се досещате, че в сектор Мебели конкуренцията е огромна. 

 

Невъзможно е да се каже със сигурност кое е по-ефективно: една връзка за 200 лв или 5 връзки за 40 лв. Ако бюджетът е 2000 лв, по-добре е да купувате около десет връзки на месец за 40 лв за първата година и половина и чак след това да поставете по-скъпи.

 

Ако продавате стоки в България, по-добре е да използвате изключително български връзки.

 

Проверете Търсенето на сайта

Преди това основният закон на маркетинга беше търсенето по нужда и неговото удовлетворяване. Основната задача сега е да се предвидят нуждите на потребителите. Това може да стане с помощта на Google Trends . Можете също така да анализирате търсенето на вашия уебсайт и да пренаредите продукти, които не са в каталога.

 

Наблюдавайте изпълнителите

Трябва да анализирате разходите на вашите изпълнители и тяхната ефективност. Общият бюджет трябва да бъде разделен на две части: разходите за съдържание и връзки и разходите за заплащане на оптимизатор или специалист. Обобщете всички полезни действия в таблица със следните елементи: разходи за поддръжка, бюджет, брой и качество на връзките, бюджет за текстове и тяхното количество, доклади и време на специалистите.

 Източник: za-Bania.com

No comments