Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Ефективността на SMS маркетинг

SMS Маркетинга е един от най-ефективните начини за реклама.  В момента, Amazon Sellers които се борят за добри feedbacks и повече клиенти из...



SMS Маркетинга е един от най-ефективните начини за реклама.  В момента, Amazon Sellers които се борят за добри feedbacks и повече клиенти използват иновативния продукт на ProTexting за SMS и MMS маркетинг изпозвайки machine learning алгоритми.... 

Всяка платена оферта, която не се превръща в продажба, "изяжда" парите ви. И най-добрият начин да спестите бюджета си е да конвертирате възможни клиенти към реални клиенти възможно най-бързо. Освен това ги направете постоянни.


За да направите това, трябва да поддържате постоянен контакт с публиката. И изпращането на SMS ще помогне за това.


В тази статия ще обясним защо, независимо от компанията, SMS маркетингът остава неразделна част от всяка комуникационна стратегия с клиентите.


Ефективността на SMS маркетинга в цифри

Според Vibes 80% от предприемачите използват този метод, за да поддържат връзка с клиентите.


И с основание. В крайна сметка, SMS има много по-голям шанс да бъде прочетен, отколкото имейл. Честотата на отваряне на мобилни съобщения, според Adobe Blogs, е 98%. В сравнение с 20% за имейли, това е космическа цифра. И те обикновено ги четат в първите 4 минути след доставката.


Такива високи нива се обясняват с факта, че:


Потребителите проверяват телефона си по-често от имейлите. Според проучване на разработчици на Android, обикновеният човек проверява телефона си на всеки 15 минути. А електронната поща, според проучване на компанията Advanis, е на всеки 2-3 часа.

SMS винаги издава звуков сигнал. В същото време известия за пристигането на писмо по електронната поща може да не дойдат.

SMS се показва дори на заключения екран. Потребителят може да чете и с интерес да отваря.


Като обобщение можем да кажем смело, че доверието в SMS маркетинга е високо и подобна инвестиция си струва.

No comments