Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Избор на хигрометър според нуждите

  Изборът на най-добрия хигрометър за вашите нужди зависи от много фактори. Струва си да се има в предвид къде и как използвате новия си хиг...

 


Изборът на най-добрия хигрометър за вашите нужди зависи от много фактори. Струва си да се има в предвид къде и как използвате новия си хигрометър, както и лекотата на използване и живота на батерията. Преди да изберете най-добрия модел за вашите нужди, е добре да се съберете нужната информация. Най-важното нещо при избора на хигометър е разбира се е какво ще бъде неговото приложение и каква неговата точност.

 Приложението за вашия хигрометър прави съществена разлика при избора на най-добрия модел. Например, ако наблюдавате нивото на влажност в оранжерията, ще имате нужда от един продукт, отколкото ако проверявате условията в стаята си. В повечето случаи цифровият хигрометър, който можете да поставите на лавица или маса, ще ви служи добре. Въпреки това може да предпочетете малък хигрометър или такъв, който работи без батерия според нуждите и приложенията. Каквито и да са вашите нужди, ще искате да ги вземете предвид, преди да купите влагомер.

 След като сте наясно какво ще е приложението на влагомера трябва да обърнете най-голямо внимание на точността на уреда. Като цяло хигрометрите са относително надеждни и последователни инструменти. Повечето са точни в рамките на 5 процента. За да сте сигурни, че получавате качествен хигрометър, уверете се, че вашият работи в рамките на този процент. Освен това точността се свежда до калибриране. Ако подозирате, че точността на вашия хигрометър се отклонява от точните измервания, трябва да го калибрирате. Можете да закупите комплект за калибриране на хигрометър, който изисква да поставите своя хигрометър в запечатана торба за предписано време. Цифровите хигрометри имат копчета за калибриране и бутони за нулиране. Повечето аналогови влагомери имат регулиращи винтове отзад. Цифров срещу аналогов. Когато става въпрос за бързо отчитане на вашия хигрометър от разстояние, е трудно да се победи аналогов хигрометър. Тези механични хигрометри имат игли, които сочат към общия обхват на циферблата. Недостатъкът на аналоговия циферблат е, че малки промени в десети градуси са невъзможни за откриване. Цифровите дисплеи са изборът, когато трябва да знаете точната стойност на влажността. С цифровия дисплей на електрически хигрометър, ако влагата започне да се променя, вероятно ще го забележите по-рано и по-лесно. Числата ще се променят, за разлика от малките движения на иглата. Недостатъкът е, че ниско качествените или малки цифрови дисплеи могат да бъдат предизвикателни за четене, тъй като някои цифри могат да бъдат трудни за дешифриране един от друг от разстояние. Източник на захранване и живот на батерията. Ако използвате електрически влагомер, трябва да изберете правилния източник на захранване за вашите нужди. Ако използвате отдалечено устройство с Bluetooth, животът на батерията може да е по-важен. Например, ако наблюдавате терариум, който бихте предпочели да държите възможно най-затворен, важно е да вземете сензор, който е пестелив с живота на батерията. Някои модели използват акумулаторни батерии, които могат да бъдат особено удобни, докато батерията издържи значителен период от време.

No comments