Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Видове реклама в съвременния свят

Предвид настоящото изобилие от предлагане на пазара, можем да заключим, че всеки продукт се нуждае от реклама. Хората имат по-малко пари от ...Предвид настоящото изобилие от предлагане на пазара, можем да заключим, че всеки продукт се нуждае от реклама. Хората имат по-малко пари от желанията, следователно най-често това, за което се крещи, се изкупува.


 На всеки етап обаче различните фирми имат различни цели. И рекламата има известна гъвкавост спрямо тях. Ако например видеоклип за сникъри по телевизията е предназначен за купувач на дребно, тогава най-вероятно този видеоклип е предшестван от някаква друга промоция, насочена към собствениците на магазини и търговски вериги, където детето ще моли точно за това от майка му.


 И така, най-досадното, познатото, което първо ми идва на ум - рекламата на продукта - всъщност е последното звено в рекламната верига. Създава търсене, стимулира продажбите. Този тип реклама се прилага не само за потребителски стоки, но и за ексклузивни стоки - луксозни стоки (бижута, мебели, скъпи коли или облекло).


 Корпоративна (имиджова) реклама.


 Няма цел да продава продукт. Акцентът е върху значението на компанията за страната, върху нейната роля в съдбата на хората. Основните канали за разпространение на такава реклама са телевизията и пресата. По принцип много големи компании прибягват до корпоративна реклама - MTS, Beeline, Gazprom, Norilsk Nickel, банки и др. Такава реклама е по-скоро насочена към партньори - тези, които вече са те, и тези, които могат да станат такива и за по-голямата част от населението. Изгодно е не само да си сътрудничите с такава компания, но и престижно, освен това патриотично.


 Този подход често принуждава корпорации, образуващи градове и държави, да спонсорират спортни отбори и предавания. Това е наистина много важно и полезно както за предприемачите, така и за спорта.


 Индустриална реклама.


 Най-малко известни и най-трудни. Трудността се крие във факта, че подобна реклама далеч не е емоция, която е в основата на първите два (основни!) Вида промоция. Аргументите, използвани в индустриалната реклама, трябва да бъдат ясни, подробни и верни. Предметът на такава реклама е оборудване. Анализът на вашето предложение (сравнителен) във времето ще бъде от значение.


 И така, производителят на оборудването, в търсене на потенциални партньори, им изпраща търговски оферти - списания, дипляни, брошури с подробна информация. В такива заявки, като правило, има обратен купон. Той съдържа подробности за продаващата компания и свободно пространство, където потенциален клиент може да задава въпроси. Естествено, подобна реклама е насочена към собствениците и директорите на бизнеса, но не и към крайния потребител.


 Кой къде е?


 Всеки продукт има няколко етапа на живот. Те също имат реклама, която върви ръка за ръка с продукта.


 1) За да изведете даден продукт на пазара, трябва да поставите възможно най-много информация за него. Само такава информационна „бомбардировка“ е в състояние да направи продукта известен на пазара. Тук на помощ идва всяка реклама, по телевизията, радиото, бигбордовете или по-евтините в Интернет, например на таблата за съобщения. На много сайтове можете да публикувате реклама безплатно, след което да я маркирате от общата маса с цвят или да я поставите в ТОП.


 2) Когато даден продукт расте и се развива, информационните потоци могат да бъдат отслабени. Важно е обаче да останете видими. В рекламата сега е моментът да сравните продукта си с конкурентите, за да насочите вниманието на потребителя към основните му предимства.


 3) Имате място на пазара. Продуктът е в своята зрялост. Заедно със славата идва и насищането със стоки. Целта на рекламата на този етап е да напомни за продукта, да поддържа неговата популярност.

 Третият етап продължава в зависимост от търсенето на продукта. Ако търсенето падне, рекламата често спира. Престава и самото съществуване на стоката. По този начин, докато продуктът съществува, съществува и реклама.

2 comments

  1. Дойде времето, в което всичко е реклама! Възползвайте се от момента!

    ReplyDelete