Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Ветровката – задължителен компонент за планинските преходи

Ветровката – задължителен компонент за планинските преходи Планинските походи през пролетта и лятото са често предпочитано приключение от мн...


Ветровката – задължителен компонент за планинските преходи

Планинските походи през пролетта и лятото са често предпочитано приключение от много хора.

Разбира се, за изпълнението на прехода трябва да сте подготвени физически и психически, но и нужните дрехи и аксесоари трябва да присъстват към цялостната подготовка.

Визираме туристическите панталони, обувки, полари, тениски, раници, прибори за хранене, очила, кърпа за глава, якета и други подобни.

В текущата статия ще поговорим за един задължителен елемент, дори и през по-топлите месеци, а това именно е ветровката.

Ветровката, ако не е ясно на всички, е тънка дреха за торса, най-често направена от полиестер, която ще задържи вятъра настрана, когато сте нависоко в планината.

Ще споменем нейната ефективност, защо е толкова предпочитана и компактна, различни видове ветровки и защо е добре винаги да я носите със себе си, дори и да не влезе в употреба.

Относно самата ветровка

Една ветровка трябва да бъде лека, надежда и да защитава от вятър и дъжд. Някои ветровки са пригодени само за защита от силен вятър, а други имат инсталиран воден стълб, които предоставя защита от слаб дъжд.

Ветровките имат качулка, която може да се регулира, а моделите могат да варират от такива с цип, и такива без.

Функционалност на ветровката

Тя е изключително лека и удобна. Може да се носи с полар отдолу, тениска, потник или блуза, която е пригодена за планината.

О, разбира се, ветровката е дреха, която може да носите и в градска среда. Също много подходяща е за дневното ви бягане, разходка в парка, излизане набързо и ветровитите дни.

Тренировките на открито могат да се превърнат в истинско удоволствие, когато времето е ветровито или валежно.

Тази лека дреха се използва от много спортисти за дългите кросове, които правят, тичане в планината и други интензивни спортове.

Естествено, както за мъжете, така и за дамите, моделите са разнообразни, с много цветове и функционалности.

При изборът на дамска ветровка, дамите обикновено гледат повече за самия дизайн на дрехата и как тя ще се съчетае с панталони, клинове и прочие.

Естествено, това е повод да се избере правилната такава, за да може да влезе в редовна употреба при тренировки и планински преходи.

Финални Думи

Ветровката е много подходяща, а е и тип дреха, която можете да носите навсякъде със вас. Тя е компактна, лека и ще се побере във почти всяка чанта, сак или раница.

Не я забравяйте по време на преход, по време на вашите тренировки или на път за фитнеса.

No comments