Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Хистидин – интересна информация от здравната енциклопедия

  Колкото повече информация търсим за съставките на хранителните добавки, задълбавайки в тяхната същност и свойства, толкова повече се уве...

 

Колкото повече информация търсим за съставките на хранителните добавки, задълбавайки в тяхната същност и свойства, толкова повече се увеличава знанието ни, което помага за формиране на решение и направата на правилния избор. Публично достъпната информация обаче понякога може да бъде подвеждаща или противоречива, затова е важно да подбираме източниците, от които я добиваме.

Искате да разберете повече за съставката хистидин? Попаднали сте на правилното място.

Основна информация за това какво представлява хистидинът

Това е аминокиселина, част от групата на полуесенциалните органични компоненти от този тип. Характеризира се като такава, тъй като на практика известни количества от нея се синтезират самостоятелно от организма, без да е необходимо той да я приема отвън. Интересен факт е обаче, че когато диетата е бедна на хистидин, е много възможно да започнат да се наблюдават отрицателни ефекти върху здравословното състояние.

Участва като градивен компонент на много протеини в тялото. Затова и в природата в естествената ѝ форма може да се открие най-вече в храни, богати на белтъчини като чисти меса и месни продукти, както и някои ядки. Обичайно може да се набави достатъчно количество с пълноценно хранене, но въпреки това, немалко са хората, които избират да подобрят приема си чрез хранителни добавки.

Ако дотук ви е довело търсенето на хранителна добавка с хистидин, Workout.bg е страхотно място за закупуване на качествени суплементи от удобството на дома.

Какво може да се очаква като действие от хистидин

Ако за пръв път четете за съставката, най-вероятно у вас ще се събуди удивление от това колко много функции тя изпълнява в човешкия организъм.

Хистидинът е важен за метаболизма на някои микроелементи, намиращи се в тялото, включително манган, желязо, мед, цинк и молибден.

Аминокиселината се преработва в организма до други съществени компоненти или участва в процесите за производството на други. Тук като крайни продукти от процесите с хистидина може да посочим елементи като хистамин, карнозин, специфични хормони, съществени за провеждането на бъбречната дейност, стомашното секретиране и трансмисията на нервите. Счита се, че съставката проявява невропротективно действие.

Затова множество хранителни добавки с аминокиселината се предлагат като средства за осигуряване на благотворно действие върху здравето на мозъка и нервната система. Тук се наблюдава положителен ефект върху паметта, концентрацията, способността за учене и цялостния умствен капацитет.

Съставката се грижи и за здравето на сърцето и цялата сърдечно-съдова система. Има своето значение за подпомагане на антиоксидантната защита на клетките от оксидативен стрес и свързаното с него увреждане. Изпитайте действието на тази или други аминокиселини с качествен източник на здраве под формата на добавка от световен бранд, предложена от Workout.bg.

 


No comments