Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да научим детето ни да рисува?

Как да научим детето ни да рисува? Развлечението на децата, държането им далеч от технологичните игрови конзоли, телефони, таблети е нещо мн...

Как да научим детето ни да рисува?

Развлечението на децата, държането им далеч от технологичните игрови конзоли, телефони, таблети е нещо много важно. То е важен елемент от детското развитие и може да помогне на детето в няколко аспекта на живота му, като подобряване на моториката, креативността и изразността.

Представяме Ви няколко идеи за това как да научите детето си да рисува! Приятно четене ...


Подсигурете необходимите материали за рисуване на детето


За да започне да рисува, детето ви се нуждае от няколко основни материала като лист бял картон или лист с размер, който предпочита детето, цветни моливи, маркери или пастели.

Подсигурете свобода на детето


Дайте на детето свобода да избере, какво и как ще рисува. Това ще го мотивира да продължи да рисува, като същевременно ще го научи да се възприема като индивид със свои уникални предпочитания. 

Подскажете на детето тематика


Ако детето има затруднения да започне да рисува, можете да му дадете тема или да му предложите да нарисува нещо, което е видяло или изживяло през последните дни. 
Можете да му предложите творчески комплект за рисуване с описание, по който лесно да се ориентира.

Игри за рисуване, които да предизвикат детето Ви


Използвайте различни игри, за да стимулирате детето да рисува. Например, можете да му предложите да нарисува футболна топка, или да му  дадете картинка, която той трябва да продължи да рисува, т.е. да възпроизведе.

Друго интересно решение е да подсигурите магическа дъска за рисуване, която можете да видите по-долу на изображението.



Поощряване и похвала


Поощрявайте детето да рисува и го похвалете за усилията му. Не се концентрирайте върху критиката или изискванията, когато става въпрос за рисуване, тъй като това може да го демотивира. Също така, важно е да имате търпение и да дадете време на детето да се научи да рисува. Започнете с по-прости проекти и се движете към по-сложни, когато детето

Наблюдавайте и подкрепяйте развитието на детето в процеса на рисуване


Наблюдавайте детето в процеса на рисуване и му давайте подкрепа във всички аспекти на това, което прави. Похвалете го за детайлите, които е добавил, или за цветовете, които е избрал. Възприемайте рисунките му като произведения на изкуството, които са уникални и важни.

Финални думи

Рисуването е чудесен начин да се пребори детския стрес, а в детски градини, училище, повярвайте ни, той е в големи количества.
Поканете детето ви да участва в творчески проекти, като рисуване на общи картини с приятели или на специални проекти за декорация на стаи или предмети. Това може да му помогне да развие умения за работа в екип и да получи допълнителна мотивация за рисуване.
Важно е да помните, че рисуването е процес на изразяване и забавление, а не на изисквания и оценка.

No comments