Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Електронни етикети във вашия магазин - задачата възможна

  Технологичният скок влияе все по-осезаемо върху редица бизнес сектори. С навлизането на технологиите се създават и новите възможности пред...

 

Технологичният скок влияе все по-осезаемо върху редица бизнес сектори. С навлизането на технологиите се създават и новите възможности пред компаниите. Бизнес оборудването допринася за оптимизацията на работната среда чрез увеличаване на производството, ускоряване на работния процес, улесняване на персонала и подобряване на работната дейност.

Внедряването на бизнес оборудване задава нов модел на работа – иновативен, практичен и функционален. Компаниите от всяко естество могат да се възползват от предложения като уреди, техника или консумативи, с които да подобрят качеството на работната дейност.

Такива иновативни консумативи са електронните етикети. Те са предложение от последно поколение, което да оптимизира работата във всеки търговски обект. Независимо дали разполагате с малък или голям магазин, електронните етикети са ключови консумативи, които да повишат вашата функционалност.

Какво представлява електронният рафт?

Електронният рафт е модерна автоматизирана система за промяна на цените в магазините или търговски вериги от магазини. Ключовото предимство на електронния рафт е, че може да извършва необходимите промени по всяко едно време с помощта на едно щракване. Внедряването на електронен рафт в полето на търговската дейност е иновативен подход за цялостна оптимизация на обслужването, продажбите и организирането на стокови наличности.

В какво се състои електронният рафт?

В системата на електронния рафт влизат различни електронни компоненти с автоматизирани функции. Рафтът съдържа софтуерен компонент, хардуерен компонент и аксесоари за електронно маркиране. Софтуерният компонент представлява приложение за управление на цените, което разполага с шлюз за безжична трансмисия.

Хардуерният компонент от електронния рафт се състои от електронни етикети. Те са последно поколение етикети за автоматизиране на работата в търговския сектор. Електронните етикети в магазина подобряват качеството и скоростта на работната дейност.

Какво представляват електронните етикети?

Електронните етикети са последно поколение консумативи за модернизиране на работната дейност във всякакви търговски обекти – от малки магазини до големи търговски вериги. Този вид консумативи са технологичен продукт, използван в сферата на търговията, за да замени стандартните хартиени етикети.

Също както всички етикети, така и електронните видове се използват предимно за означаване на цени, баркодове, дата и място на производство, или други видове продуктова информация. Внедряването на електронните етикети е необходимост за търговския бизнес, за да се цифровизира работния модел на работа.

Характеристики на електронните етикети

Електронните етикети се различават от стандартните етикети по дигиталния дисплей. Този вид етикети разполага с дигитален дисплей, които илюстрират информация за продуктите. Те изобразяват данни като цени, описания на продукти, категория и вид на продуктите, размери, баркодове или други сходни данни.

Друга тяхна характеристика е, че етикетите функционират с помощта на специална батерия. Тя има дълъг живот до 5 години за употреба. Батерията на етикетите е сменяема така, че да се осигури дълготрайно приложение на консумативите. Електронните етикети още разполагат с лед осветление за улесняване на работния процес.

Тези електронни ценови етикети се отличават още с устойчивост и издръжливост. Те могат да издържат на работни условия с температури от 0 до 40 градуса. Етикетите са изключително тънки, леки и лесни за  работа. Още една важна характеристика на тези етикети е, че работят с безжична система. Тази функция позволява на търговците да следят информация за продуктите от дистанция, което улеснява цялостно работния процес.

Предимства от приложението на електронните етикети

Използването на електронните етикети носи редица предимства в оптимизирането на търговската дейност. На първо място, електронните етикети позволяват свобода на движение по време на работа. Те работят на безжичен принцип, което придава гъвкавост на служителите в търговските обекти. Персоналът може да актуализира данни за продуктите от далечно разстояние. Тази функция на електронните етикети позволява непрекъснато подновяване на данните с цел минимизиране на грешките.

Друга полза от приложението на електронните етикети в търговските обекти е, че те служат за повишаване на ефективността. При скоростното обновяване на цени и продуктови данни, се ускорява цялостния процес по ръчно заменяне на цени или информация за стоките в магазините.

Предимство от използването на електронни етикети в магазините е и, че те са екосъобразен метод за означаване на продуктите в търговките обекти. За разлика то стандартните хартиени етикети, електронните варианти минимизират употребата на природен ресурс като хартия и пластмаса. В дългосрочна перспектива приложението им води до подобряване качеството на околната среда.

При използването на електронни етикети в магазините се постига и персонализация за търговците. Те могат в актуално време да сменят цени или продуктов информация в зависимост от заобикалящата ги среда. С минимални усилия и времеви ресурс, търговците могат да се адаптират спрямо промените на пазарната среда. Такива са инфлацията, сезонните намаления или други събития.

Друга полза от използването на електронните етикети в магазините е, че те са автоматизирана система за предоставяне на данни. Това, от своя страна, води до предаване на изключително точна и достоверна информация за продуктите. В реално време електронните етикети се актуализират, за да осигурят релевантни данни за стокова наличност, размери, цени и друга важна информация.

На база вече изброените предимства на електронните етикети, се достига и до следващата полза – клиентско удовлетворение. При грешки или неактуализирани данни на стандартните етикети много често се причинява неудобство и неудовлетворение за клиентите в магазина. Употребата на електронните етикети води до по-оптимизирано обслужване и точно подаване на информация към клиентите.

Да обобщим с няколко думи дотук:

Технологичните промени засягат пряко качеството и развитието на съвременния бизнес. Все повече компании се възползват от предимствата на иновативните уреди. Те са съответно ускоряване на работната дейност, увеличаване на производството, улесняване на персонала и оптимизиране на оперативните процеси.

Внедряването на различни уреди и консумативи спестява време и ресурси за извършването на всяка работна дейност. За оптимизиране на търговската сфера се предлагат консумативи като електронните етикети. Те представляват компонент от електронните рафтове – автоматизирани системи, използвани в полето на обслужването и покупко-продажбата.

Електронните етикети заменят стандартните хартиени етикети. Те се отличават с безжична връзка, дигитален дисплей и дълъг живот на сменяемата батерия. Този вид етикети снабдяват търговския сектор с редица ползи. Такива са автоматизираната смяна на данни, минимизиране на грешките при подаване на продуктова информация и свободата на движение за персонала.

Други предимства са подобряването на клиентското изживяване, екосъобразността, както и персонализацията на продуктовата информация според контекста на пазарната среда. Не на последно място, електронните етикети повишават ефективността и модернизират работната среда в малки и големи магазини.

No comments