Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

SEO оптимизация на онлайн магазин - полезни съвети от опитни експерти

Съдържание на статията 1. Проверете файла си robots.txt 2. Използвайте микро-маркиране на страниците на продуктите 3. Използвайте ефективно...




Съдържание на статията 1. Проверете файла си robots.txt 2. Използвайте микро-маркиране на страниците на продуктите 3. Използвайте ефективно мета таговете за описание 4. Използвайте Google Webmaster Tools 5. Добавете възможнос за оставяне на отзиви за продуктите 6. Оптимизирайте заглавията на страници 7. Абонирайте се за най -добрите маркетинг блогове и сайтове за търсачки 8. Направете план за съдържание 9. Добавете съдържание към страниците с категории 10. Направете карта за разпространение на ключови думи 11. Добавете alt атрибути към изображенията 12. Поправете грешки 404 13. Създайте информативни и продаващи описания на продукти 14. Обърнете внимание на навигацията 15. Премахнете дублиращото се съдържание 16. Увеличете скоростта на зареждане на уебсайта си 17. Добавете социални бутони към продуктовите страници За финал – най -добрият съвет за SEO Източници, които могат също да Ви бъдат полезни, които са тематични:

1. Проверете файла си robots.txt

Това е основен съвет, с изпълнението на който трябва да стартирате SEO оптимизацията на всеки онлайн магазин.  С файла robots.txt собствениците на онлайн магазини могат да решат следните задачи: Забрана за индексиране от търсачките на административния панел на сайта. Блокиране на индексирането на потребителски акаунти. . За да предотвратите индексирането на административния панел на онлайн магазин, задвижван от WordPress, попълнете файла robots.txt така:

User-agent: *

Disallow: /wp-admin/

2. Използвайте микро-маркиране на страниците на продуктите

Има няколко причини за използването на микроразметка. Един от тях показва разширени фрагменти в резултатите от търсачките. Пример за разширен фрагмент: рейтингът на статията се показва в резултатите от търсенето. Смятаме, че този компонент е много силен и потребителите, когато видят публикация с добра оценка, имат по-голямо доверие към нея, следователно процента посетили статията се увеличава.

 

3. Използвайте ефективно мета таговете за описание

Всеки  Маркетинг експерт знае, че описанието не влияе върху класирането на сайта. Описанието на страниците обаче влияе върху трафика. Търсачките често използват описание, за да формират фрагмент в SERP. Следователно мета маркерът влияе върху честотата на кликване на връзката към вашия сайт. За да подобрите ефективността на описанията на страниците си, следвайте тези указания: Създайте добри  описания. Описанието на страниците трябва наистина да ги описва: кажете на потребителя какво ще види, след като кликне върху връзката. Уверете се, че описанието стимулира реализациите. Заинтригувайте потребителя, помолете го или го насърчете да отиде на сайта, обещайте някаква полза. Спазвайте препоръчителната дължина на описанието от 156 знака, включително интервали. Можете да пишете повече, но най -големите търсачки не показват дълги описания в SERP.

4. Използвайте  Google Webmaster Tools

Приложението за уеб администратори на  Гугъл е много полезно и ценно. С помощта на тези инструменти можете да изпълнявате следните задачи: Получавайте известия за проблеми: липса на достъп до сайта, неправилен или злонамерен код, ръчни санкции, проблеми с картата на сайта и др. Наблюдавайте индексирането на сайтове: брой страници в индекса, изключени URL адреси, грешки при индексиране. Проследявайте заявките за търсене, използвани от посетителите на вашия сайт.

Благодарение на Google Webmaster Tools ще можете да следите състоянието на сайта си, а ако изникне проблем, то много бързо ще знаете за него, следователно ще можете да реагирате адекватно.


Източник: W-SEO.com







1 comment

  1. Работата по оптимизиране на сайтове не е никак лесна задача! Затова Ви съветваме да бъдете внимателни при избора на дигитална агенция, както и да заделите солиден бюджет, ако сте в силна конкуренция!

    ReplyDelete