Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Професионални гофретници - как да изберем подходящи устройства за ресторанти и заведения?

Как да изберем професионална машина за вафли - гофретник? Професионалната машина за вафли е многофункционално настолно термично оборудване з...

Гофретник за белгийски вафли

Как да изберем професионална машина за вафли - гофретник?


Професионалната машина за вафли е многофункционално настолно термично оборудване за печене на тестени изделия. Предназначението на електрическите гофретници  е да приготвя гофрети с различни форми, дебелини и текстури от тесто. С тяхна помощ в кафенета, ресторанти, салони за сладолед, снек-барове, столови и улични заведения за бързо хранене можете да приготвите различни вариации на ястия. Използването на професионален гофретник  ще ви позволи да печете продукти от различни видове тесто и да експериментирате с пълнежи, да предлагате хрупкави гофрети със сладко, ядки, сметана и шоколадов чипс или пухкави белгийски вафли със заливка от бита сметана и пресни плодове.

Какво представлява гофретникът? 

Конструктивно гофретникът се състои от две повърхности за пържене с нагревателни елементи. Желателно е работните повърхности да са от чугун, който е издръжлив и лесен за почистване. Плочите са свързани с панти, отвън са затворени с капаци. Вграденият термостат регулира степента на нагряване на работните повърхности. Корпусът е изработен от хранителна стомана с антикорозионна обработка. Дръжките с покритие от топлоустойчива пластмаса изключват получаването на изгаряния.

Гофретник  - принцип на работа


Изсипва се тестото върху едната повърхност за пържене, натиска се другата - и след няколко минути деликатесът е готов. Времето за готвене е средно 3-5 минути. Звуков сигнал ще сигнализира, че продуктът е готов.

Следвайте инструкциите за използване на конкретния модел гофретник. Не използвайте метални прибори върху незалепващи повърхности. Това ще наруши целостта на защитния слой и ще доведе до изгаряне на вафлите. Оставете работните повърхности да изстинат след изпичане. Избягвайте попадането на вода в машината. Избършете корпуса с влажна кърпа и измийте сменяемите чинии в съдомиялната машина. Оставете устройството да изсъхне, преди да го почистите за една нощ.

На какво да обърнете внимание, избирайки професионален гофретник?

Как да изберем машина за  гофрети за бизнеса?
Когато избирате гофретник, вземете предвид следните параметри: вида и формата на продуктите, количеството продукт, което ще бъде необходимо за кафене или ресторант.

Видове вафли:
Класически тънки кръгли или квадратни хрупкави вафли. Навиват се на тръбичка или на рог и се сервират с пълнеж (сметана, конфитюр, кондензирано мляко)
Виенски/белгийски/американски – меки и обемни фигурни вафли. Белгийските от своя страна са разделени на подвидове:
- Лиежски вафли - под формата на овал или кръг, твърди с хрупкава коричка поради добавянето на карамелизирана захар към тестото. Сервира се студено или горещо. Като гарнитура се използват ядки, шоколад, сладолед.
- Брюкселските правоъгълни меки вафли се сервират топли. Отгоре се поръсва с парченца шоколад, ядки или пудра захар, залива се със сметана, сладко, слага се топчета сладолед, плодове и горски плодове върху чиния.

Видове вафли:
Апарат за печене на класически тънки вафли с плитки клетки. Подходяща за приготвяне на традиционни хрупкави вафли, които служат като алтернатива на сандвичи и хляб. Могат да се приготвят предварително и да се затоплят отново в микровълновата. Отличен избор за кафенета, ресторанти и заведения за бързо хранене за 50-80 места.

Когато избирате професионален гофретник за кетъринг, проучете важните параметри:

  • Обем на тавата - размер на вафлата;
  • Типа тава;
  • Термостат - до какви гардуси поддържа;
  • Наличие на тава за отчитане - дали има, или не;
  • Други.

Допълнителни препоръки

Много е важно, да имате готовност, познания в кухненското обзавеждане, и основни умения, за да изберете правилните гофретници за ресторант, хотел, заведение.
Характеристики на дизайна са много важни. За печене на препечени кръгли вафли се използва вафла машина с въртящ се работен блок. Повърхностите с незалепващо покритие се нагряват равномерно. Професионална машина за вафли, често е оборудвана  с таймер и система за автоматично изключване, което позволява да пестите време.  Сгъваемите гофретници  се отварят  на 90, 180 градуса, а железните плочи се изтеглят за лесно почистване в съдомиялна машина.
Вафлите приготвят продукти под формата на кръг, квадрат и правоъгълник. Когато избирате устройство, помислете в каква форма да представите ястия с вафли.
Устройствата за печене на обемни вафли за 60 минути приготвят до 80 броя. За един работен цикъл на изхода се получават 1-4 вафли. Изберете отоплително оборудване, което отговаря на търсенето във вашето заведение за обществено хранене. 

И така, ако търсите професионално кухненско оборудване, включително и гофретници, то Ви препоръчваме да разгледате този онлайн магазин.

На снимката, по-долу можете да видите гофретник, с възможност за приготвяне и на хот-дог.







Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...

Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

No comments